НОВИНИ

Тандемът Инвеститор, Архитект и Дизайнер все повече работи в синхрон

Успешно приключи първото издание на интерактивния форум АрхИдеи, което се проведе от 15 до 21 август в Експозиционен Център Флора в Бургас. Събитието бе организирано от платформата 7АРТС и АИДБ (Асоциация на интериорните дизайнери) и бе под егидата на Община Бургас. (прочети повече >>>)


ВИП вечерта с кетъринг от NaR Restaurant cafe Garde

Във ВИП вечерта, в петък (19.08), NaR Restaurant cafe Garde ще се погрижат за добрата храна и напитки (прочети повече >>>)


Конкурс за дизайн на мебел

Българският Мебелен Клъстър (БМК) с участието си с във форума АрхИдеи обявява конкурс за дизайн на мебел (с конкретна идея и запитване от чужбина). Наградата е при одобрение от изпълнителя, производство + процент от продажби. (прочети повече >>>)


Визуалната идея днес превъзхожда функционалната необходимост

Когато говорим за дизайн винаги се изгубваме в лабиринта от необходима функционалност и красив артистичен почерк. Разбира се, това е идеалната комбинация, към която се стремят всички творци. (прочети повече >>>)

АрхИдеи = Инвеститор + Архитект + Дизайнер + X

Като председател на АИДБ и модератор на АрхИдеи, г-жа Гена Събева отправя предизвикателство към всички участници ... (прочети цялото интервю тук >>>)"БУЛЕЛЕКТРИКС" ООД на АрхИдеи

"БУЛЕЛЕКТРИКС" ООД е утвърдена съвременна и конкурентна фирма с опит и стил, които е оценил всеки наш клиент. Базирана в Бургас, развива дейност на територията на цялата срана. (прочети повече >>>)


Illuminarte с лекция на АрхИдеи

В сряда, 17-ти август, от 18.15ч. до 19.15ч., български и чуждестранни представители от Illuminarte ще изнесат лекция на тема: 
„Осветлението в интериора и екстериора“. Светлината като допълваща част за крайната визия, новости и тънкости" (прочети повече >>>)


GS МALMGREN INTERIORS на АрхИдеи

Сред акцентите в първия ден е "Тандемът проектант-изпълнител. Как се печели приз “Мебел на годината”. Продуктовият дизайн –работилница „Черга“,  с участието г-н Галин Господинов от “GS Malmgren interiors” и председател на Браншовата камара на мебелната промишленост. (прочети повече >>>)


Студио "Motto" с лекция в първия ден на АрхИдеи

"От концепцията до реализацията – ентусиазъм и разочaрования, през които минава проектанта, ролята на клиента, крайният резултат." (прочети повече >>>)

Споделените 5 с …. Minas Kosmidis [Architecture in Concept]

Едно от водещите студиа в Гърция за архитектура и интериорен дизайн - Minas Kosmidis [Architecture in Concept] - е сред международните лектори на първото издание на АрхИдеи.... (прочети целия текст >>>)

Защо интериорният дизайнер трябва да умее да продава?

Случвало ли ви се е да говорите с клиент и да не можете да му пресъздадете точно идеята си? Попадали ли сте в ситуация, в която не знаете как да определите цената на проекта, който защитавате? Усещали ли сте онова стягащо усещане, че клиентът се изплъзва? (прочети повече >>>)

SaxaBeach Party - 16 август

На 16 август, вторник ви каним на грандиозен купон в най-посещаваният, плажен нощен клуб на Бургас - "Saxa Beach" . Специални гости грижещи се за  купона ще са  Калин Вельов и Amazonia Dance Project - Brazilian night  - горещи ритми, танци и много шотове до сутринта!... (прочети повече >>>)
The Great Gatsby Dinner Party

Гранд Хотел и СПА Приморец има удоволствието да покани всички гости и участници на АрхИдеи на "The Great Gatsby Dinner Party" в романтичната си градина. Това ще е една вечер, вдъхновена от една история за неспирния бяг, в който всички ние сме увлечени, преследвайки химери, блянове и мечти... (прочети цялата покана >>>)


Споделените 5 с ... Терастоун

На форума ще представим идеи и реализация на иновативни продукти от естествен и технически камък, порцелан и възможностите, които те дават в интериорните и екстериорните решения на всеки един архитект и дизайнер....(прочети целия текст >>>)


Платна на Георги Андонов ще бъдат изложени по време на АрхИдеи
Георги Андонов завършва Националната Художествена Академия през 1990 г. Три години по-късно отваря Colo Tempo Gallery (1993-1995) и през 1996 г. своя собствена галерия в Бейрут, Ливан. От 1998 г. Андонов работи с най-големият ливански търговец на изкуство Fadi Mogabgab Gallery.... (прочети целия текст >>>)Споделените 5 с … Фактор
Георги Чакъров от Фактор споделя: "Реших да се включа в проекта АРХИДЕИ, защото бях поканен от човек, на когото има голямо доверие като професионалист - Пламена Дойчева. Тя ме увери, че проектът е сериозен и заслужава подкрепа, което ми беше достатъчно.".... (прочети целия текст >>>)

Споделените 5 със … Smartity

Смартити ООД е партньор на АрхИдеи, с нас разговаря Здравко Донков, които споделя: "Реших да се включа в проекта АРХИДЕИ, защото … добрите идеи обичат да се срещат с други добри идеи.".... (прочети целия текст >>>)


Партита по време на АрхИдеи

Още през първият ден на морето (15.08.2016) нека стартираме с щур купон, сангрия и много изненади. Задният вход на събитието АрхИдеи ще ви отведе до голям басейн, вкусен кетаринг и уникални вина!.... (прочети целия текст >>>)


Споделените 5 с ... Александър Новоселски

На форума ще синтезирам най-важните техники  и подходи при снимане на интериор и архитектура. Наред с всички технически параметри, с които трябва да сме запознати, ще обърнем много голямо внимание не композицията и светлината в една интериорна фотография, защото именно това създава основното усещане и атмосфера.... (прочети целия текст >>>)Автомобилният дизайн - рядка, комплексна и любопитна специалност

Автомобилният дизайн е изключително рядка, много комплексна, но и любопитна специалност. Всеки от нас ползва автомобил, но едва ли някои знае нещо за това, как се създават тези продукти от нашето ежедневие. Мисля, че лекция на тази тема би могла да бъде доста полезна на хора от аудиторията, които са в различните сфери на дизайна, понеже нещата са свързани и взаимно можем да черпим опит и вдъхновение.... (прочети цялото интервю тук >>>)Изложбата

За всички жители и гости на Бургас, инициаторите на форум АрхИдеи - сдружение 7артс откриват изложба съпътстваща събитието. В изложбата са включени архитектурни и интериорни проекти и концепции, както и фотографии на архитектурни и интериорни обекти от водещите студия в бранша. Ще имате възможност да видите и проекти за общински конкурси, обекти печелили приза "Сграда на годината" , както и на много водещи имена, които ще са гости-лектори на форума!.... (прочети целия текст >>>)


Споделените 5 с ... Паркетен Свят

Реших да се включа в проекта АРХИДЕИ, защото смятам, че това е една наистина добра възможност да запознаем българските дизайнери, архитекти, инвеститори с иновациите и тенденциите в подовите настилки ....(прочети целия текст >>>)Споделените 5 с ... Kokeliba

Бих искала да поканя своите клиенти и партньори като кажа, че светът на "малката" архитектура е онзи, който предизвиква креативността в максимална степен.... (прочети целия текст >>>)


Споделените 5 с ... Think Forward

На форума ще представим тригодишния ни опит като студио, философията ни и нейното практическо въплъщение, какво ни мотивира и защо Think Forward ни държи будни. Ние сме представители на най-младата вълна творци. За нас важна е идеята и нейната социална измеримост, а изразните средства са многобройни.... (прочети целия текст >>>)


Споделените 5 с ... Джия 2001

Реших да се включа в проекта АРХИДЕИ, защото добрите идеи могат да бъда оценени от други хора с добри идеи.... (прочети целия текст >>>)Споделените 5 с ... ESCREO

Бихме искали да поканим своите клиенти и партньори като кажем, че стените никога нямат да бъдат същите, а писането по тях никога не е било по-освобождаващо .... (прочети целия текст >>>)Ще бъде, защото искам

Реалното проектиране на търговски интериор НЯМА НИЩО ОБЩО с това, което пише в учебниците по въпроса. Ако една търговска площ трябва да бъде определена като успешна,крайният резултат от проекта не е наградата за ИНТЕРИОР НА ГОДИНАТА, а ЧИСЛОВИЯТ ИЗРАЗ, който тази площ реализира.... (прочети целия текст >>>)
Сдружение 7АРТС - съорганизатор на форум АрхИдеи

Сдружение 7АРТС обединява всички взаимно-допълващи се звена в една отборна работа. Защото 7 глави мислят по-добре от една.. и 7 професии заедно, постигат по-добри резултати. Всички усилия на 7АРТС са насочени към Негово Величество инвеститора, с мисия да улесним Потребителя! .... (прочети целия текст >>>)
3 причини да се съобразим с дизайна

Според Ян Хабракен – основател на нюйоркското дизайн студио FormNation, във вида на продукта има две водещи неща – красотата и функционалността. „Предприемачите трябва да помислят хубаво за стойността на дизайна преди да започнат да правят планове” - споделя той и определя три основни причини за важността на дизайна  .... (прочети целия текст >>>)

АрхИдеи - съчетание между изложение, социален форум, конкурси и демонстрации на иновативни проекти и тенденции.... (прочети целия текст >>>)АрхИдеи ще се проведе от 15-ти до 21-ви август в
Експозиционен Център ФЛОРА в гр. Бургас.

Присъединете се към събитието във Facebook >>>
и
Регистрирайте своето участие тук >>>